Migrimi dhe anti-trafikimi

Migrimi dhe anti-trafikimi

Mbrojtja e fëmijëve dhe të rinjve të prekur nga migrimi, pavarësisht se a është në bazë vullnetare apo i detyrueshëm, ashtu si edhe ngritja e vetëdijës rreth rreziqeve të ndërlidhura, duke marrë njëkohësisht parasysh mundësitë që u ofron migrimi këtyre fëmijëve dhe të rinjve. Programi i migrimit në fokus e ka të siguruarit se ata trajtohen në mënyrë të barabartë dhe të dinjitetshme, ashtu si edhe në pajtim me të drejtën e tyre për të qenë të mbrojtur në të gjitha stadet.

Projektet aktuale

Projekte të përfunduara

Lajme

Kosova mbetet e përkushtuar në luftën ndaj diskriminimit racor, ka deklaruar të enjten Kryeministri Albin Kurti në hapje të ditës së dytë të Samitit të Ballkanit Perëndimor kundër Diskriminimit Racor. “Jemi këtu me zotimin për t’u përballur me diskriminim racor, për ta mposhtur racizmin si dhe…
Qendra për Fuqizimin dhe Mbrojtjen e Fëmijëve në situatë rruge është përuruar sot në fshatin Nashec të Prizrenit. Kjo qendër, që shërbime do t’u ofrojë fëmijëve në situatë rruge dhe atyre në nevojë për mbrojtje, është rezultat i bashkëpunimit të ngushtë të Terre des hommes Kosovë me Komunën e…
Kryeministri Albin Kurti dhe Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu e kanë vizituar sot Qendrën Ditore për fëmijët në situatë rruge, e cila menaxhohet nga Terre des Hommes – Kosovë, duke shprehur mirënjohjen e tyre të thellë për punën dhe përkushtimin e organizatës. Pos përfaqësuesve të Tdh-së,…
Në një hap të rëndësishëm drejt mbrojtjes dhe përkrahjes së fëmijëve, Terre des Hommes Kosovë (TdhK) dhe Komuna e Prizrenit i kanë bashkuar forcat për ofrimin e shërbimeve të integruara për fëmijët e cënueshëm në situatë rruge. Ky partneritet mbresëlënës synon që këtyre fëmijëve t’u ofrojë kujdesin…
Në Qendrën Ditore për fëmijët në situatë rruge sot e pritëm Këshilltaren e Kryeministrit Albin Kurti për Çështje të Komuniteteve, Elizabeth Gowing. Gjatë takimit u bisedua rreth shërbimeve gjithëpërfshirëse që organizata jonë ofron në këtë qendër, ashtu si edhe në qendrat mësimore nëpër shkolla në…
Qendrat mësimore të mbështetura nga Terre des hommes – Kosovë, nëpërmjet një projekti të financuar nga Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, u ofrojnë ndihmë në mësim studentëve romë, ashkali, egjiptianë dhe të tjerë. Këto qendra janë pjesë e një projekti që synon ta…

Botime