Lajme

Lajmet më të fundit për fëmijët që ne ndihmojmë dhe ngjarjet në Shqipëri

Kosova mbetet e përkushtuar në luftën ndaj diskriminimit racor, ka deklaruar të enjten Kryeministri Albin Kurti në hapje të ditës së dytë të Samitit të Ballkanit Perëndimor kundër Diskriminimit Racor. “Jemi këtu me zotimin për t’u përballur me diskriminim racor, për ta mposhtur racizmin si dhe…
Qendra për Fuqizimin dhe Mbrojtjen e Fëmijëve në situatë rruge është përuruar sot në fshatin Nashec të Prizrenit. Kjo qendër, që shërbime do t’u ofrojë fëmijëve në situatë rruge dhe atyre në nevojë për mbrojtje, është rezultat i bashkëpunimit të ngushtë të Terre des hommes Kosovë me Komunën e…
Kryeministri Albin Kurti dhe Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu e kanë vizituar sot Qendrën Ditore për fëmijët në situatë rruge, e cila menaxhohet nga Terre des Hommes – Kosovë, duke shprehur mirënjohjen e tyre të thellë për punën dhe përkushtimin e organizatës. Pos përfaqësuesve të Tdh-së,…
Tryeza e parë e rrumbullakët kushtuar zhvillimit të një moduli gjithëpërfshirës trajnimi mbi masat e diversitetit u mbajt sot në Prishtinë. Kjo tryezë mblodhi profesionistët e drejtësisë, përfshirë prokurorët për të mitur, gjyqtarët për të mitur, zyrtarët e shërbimit sprovues, zyrtarët policorë,…
Në luftën kundër racizmit dhe diskriminimit, vetëdijësimi përbën një mjet të fuqishëm. Javën e kaluar, Terre des Hommes – Kosovë, në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike (IKAP) i vazhdoi trajnimet mbi Antigjipsizmin, një formë kjo specifike dhe tejet shqetësuese e racizmit…
Në një hap të rëndësishëm drejt mbrojtjes dhe përkrahjes së fëmijëve, Terre des Hommes Kosovë (TdhK) dhe Komuna e Prizrenit i kanë bashkuar forcat për ofrimin e shërbimeve të integruara për fëmijët e cënueshëm në situatë rruge. Ky partneritet mbresëlënës synon që këtyre fëmijëve t’u ofrojë kujdesin…